
CHRIS NAYLOR & FILIP ŠULC
31. 10. 2019 18 hod
Mimořádná 6-chodová degustační večeře od michelinského šéfkuchaře Chrise Naylora z restaurace Vermeer v Amsterdamu, který pro vás menu připraví ve spolupráci se šéfkuchařem restaurace Il Giardino Filipem Šulcem. Součástí večera je losování o pobyt na 2 noci pro 2 osoby v NH hotelu v Amsterdamu a příspěvek 200 EUR na večeři v restauraci Vermeer.
MENU
cena: 2 950 Kč (zahrnuje: welcome drink se snackem, menu, konzumaci vín, nealkoholických nápojů a kávy / čaje)
Menu bude párováno s víny z vinařství Salabka.
rezervace:
T: +420 257 153 415
E: a.konderova@nh-hotels.com
Chris Naylor
Šéfkuchař restaurace Vermeer v NH Collection Barbizon Palace (1 Michelinská hvězda, 18/20 Gault&Millau)
Chris Naylor (narozený r. 1970 v Bedfordu v Anglii) získal klasické kuchařské dovednosti u Alberta Rouxe v Londýně a v Amsterdamu. V Nizozemsku Naylor pokračoval ve svém profesním rozvoji pod vedením šéfkuchaře Roberta Kranenborga, kde řídil mimo jiné kuchařské týmy Le Cirque*, Vossius* a La Rive ** v hotelu Amstel. Kranenborg naučil Naylora, jak je důležité, aby kuchař respektoval ingredience a přírodu. V uplynulých deseti letech Naylor působí jako šéfkuchař restaurace Vermeer. Jeho styl vaření je možno popsat jako kreativní a výstřední s vysokým respektem pro sezónní produkci a oblast, ze které tato produkce pochází.
V roce 2011 Naylor obdržel Michelinskou hvězdu za své úsilí v restauraci Vermeer. V roce 2018 Naylor získal od Gault&Millau ocenění pro nejlepšího kuchaře v oboru zelenina.
Vermeer je součástí hotelu NH Collection Barbizon Palace v Amsterdamu. V kuchyni restaurace Chris experimentuje s produkty, které denně odebírá od místních farmářů. Výsledkem jsou robustní pokrmy s ryzími a čistými příchutěmi. Kuchyně je nejlépe popsána jako Chrisova kulinářská laboratoř. Chris a jeho tým v průběhu tvůrčího procesu transformují každodenní ingredience na komplexní jídla s čistými a energickými příchutěmi. Britský šéfkuchař Chris Naylor je to, co nazývají nepředvídatelným. Jeho geniální chuť a kreativní duch zajišťují neustálé inovace jídel. Chris se nebojí posouvat hranice a rozhodně nemá rád přepracované a domýšlivé „blbiny“ v jídle..